În oglindă

bogdan mirica

Povestea a început în 2004, când am auzit bătăi puternice în ușa mea. În prag a apărut un bătrân sobru, impunător, care mi-a cerut găzduire. A doua zi a plecat, iar la câteva luni viața mea s-a schimbat. Devenisem moștenitorul unei averi fabuloase doar pentru că am deschis ușa la momentul potrivit. Iar povestea mea a fost suficient de bună pentru a fi admis, printre ultimii ce-i drept, la Facultatea de Jurnalism a Universității București.

Prin 2006 am rupt un afiș de pe holurile facultății și am mers la interviul care m-a adus în bărcuța proaspăt lansată la apă a unui site auto: Automarket. Navigăm împreună și după aproape un deceniu, poposind mereu la teste internaționale, conducând mașini abia lansate și gustând din ce în ce mai avid din fiecare tehnologie nou introdusă în lumea auto. Am adunat deja câteva zeci de popasuri, marcând lansări istorice, cum ar fi primul test marocan al lui Dacia Duster.

dacia duster maroc

Prin 2008 ajungeam și la primul salon auto european, la Frankfurt. M-am îndrăgostit ca un dependent de heroină de mirosul plasticului nou și spectacolul premierelor mondiale, așa că am încercat să nu mai ratez nici un salon auto european de atunci: Frankfurt, Geneva și Paris, toate cu farmecul și cu premierele lor.

bogdan mirica

De prin 2013 am început să mă trezesc cu noaptea în cap pentru scurte intervenții pe teme auto în Matinalul Digi 24. Eforturile au eclozat și în 2014 am primit o bucățică în emisiunea auto La Volan. Bucățica a crescut ușor în cei aproape doi ani și acum încerc împreună cu Vali Porcișteanu și echipa să ținem pasionații auto lipiți de ecran în fiecare sâmbătă, preț de jumătate de oră.

bogdan mirica vali porcisteanu

Din când în când, latura mea verde mai pune câte o cărămidă mică la construcția primei reviste dedicată mașinilor ecologice: 4×4 Wheels. Probabil mi se trage de la testele de consum pe care le-am înmulțit în ultimii ani și de la premiul Eco Jurnalistul Anului 2009.

De-a lungul anilor am schimbat de multe ori personajul: am fost un simplu muncitor care asamblează un Ford B-Max la uzina din Craiova, am încercat să mă strecor în lumea elegantă a celor care își expun mașinile clasice la Villa d`Este, m-am bucurat alături de mulțime la Goodwood Festival of Speed, am căutat să smulg interviuri unor mari piloți de Formula 1 (Alain Prost, Niki Lauda, Mika Hakkinen, Nigel Mansel) sau unor oameni care conduc companii auto sau care deseneză mașini (președinții Rolls Royce, Maserati, Audi, designeri de la BMW, Renault, Opel).

bogdan mirica